Haberler

Rahatsızlanan epilepsi hastası 20 km kızakla çekilip araca ulaştırıldı

Bitlis’in Mutki ilçesinin Çimen mezrasında epilepsi hastası Naciye Adlım, 2.5 metre kalınlıktaki karların üzerinden 20 km kızakla çekilerek yolda bekleyen belediye başkanın makam aracına taşındı. Ardından sağlık ekiplerine ulaştırıldı.

Olay, Bitlis’in Mutki ilçesinin Kavakbaşı beldesi Arpalıseki köyünün Çimen mezrasında yaşandı. Epilepsi hastası Naciye Adlım rahatsızlandı. Yakınları sağlık ve İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerine haber verip yardım istedi.

Bitlis merkeze 80 km, Kavakbaşı beldesine 40 km uzaklıkta bulunan mezrada yaşayanlar ise sağlık ekipleri beklemeden hasta olan Naciye Adlım’ı kızağa bindirerek yola çıktı. 2.5 metre kalınlıktaki karda kızağı çekenler 20 km yol kat ederek Kavakbaşı Beldesi Belediyesi Başkanı Veysi Oğuz’un makam aracının olduğu yere kadar geldi.

Naciye Adlım, makam aracıyla ambulansa ulaştırılmak için ambulansın geldiği istikamete doğru belli bir yol kat edildi ve ambulansa ulaştırıldı. Adlım, sağlık ekiplerince Mutki Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.