Haberler

Avustralya’da bir öğrenci epilepsi nedeniyle hayatını kaybetti

Avustralyalı 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Maddie Gill, epilepside beklenmeyen ani ölüm(EBAÖ/SUDEP) sonucu öldü. Ülke yasa boğuldu.

Queensland Teknoloji Üniversitesi’nde (QUT) Halkla ilişkiler ve reklamcılık son sınıf öğrencisi olan 22 yaşındaki Maddie Gill, epilepside beklenmeyen ani ölüm(EBAÖ/SUDEP) sonucu hayatını kaybetti. 10 yıla yakındır nöbetleri kontrol altında olan Gill 5 Aralık’ta öğlen saatlerinde uyuduğu sırada öldü.

5 Aralık 2020 gecesi, aldıkları Noel ağacını aynı yaştaki 2 ev arkadaşıyla süsleyip zaman geçirmeyi planlıyordu. Ancak 22 yaşındaki Gill, Brisbane’deki bir diş muayenehanesinde yarı zamanlı ve vardiyalı çalışıyordu. İşten çıktıktan sonra evine giderken her zaman ki gibi annesi Debra Tibbotts’u aradı. Eve gelip uyudu ama bir daha uyanamadı. Gill’i kontrol etmek için Gill’i odasına giden ev arkadaşı acı veren şeyin farkına vardı.

Annesi 7NEWS’e verdiği röportajda,”Eve giderken aradı ve ‘Eve gidiyorum anne, çok yoğun bir sabah geçirdim, gerçekten yoruldum.’ dedi ve ona sadece eve gitmesini, öğle yemeği yemesini ve kestirmesini söyledim” dedi.

Üvey babası Chris ve annesi Debra’yi her zamanki gibi iyi geceler demek için aramamış ve mesaj atmadığını fark ettiler.

Annesi, “22:30 civarıydı, evdeydik ve garajımıza bir polis arabası geldi ve bir şeylerin ters gittiğini anladık.” ,”Sadece gerçek görünmüyordu, hayatımızın en kötü gecesiydi.” dedi.

Üvey babası Chris, “Bir aile mangalında ve etkinliğinde herhangi birine gider ve onlarla konuşmaya başlar ve onlara bir şarkı söylemek veya melodi mırıldanmak isterdi.” dedi

11 yaşında geçirdiği absans nöbetle epilepsi teşhisi konan ve 10 yıla yakındır nöbet geçirmeyen Maddie Gill’in ailesi, epilepsi farkındalığı için bağış kampanyası düzenlemeye başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.