Haberler

Rocket Leaguede epilepsi nöbetine neden olan haritaya müdahale

Rocket League oyununu geliştiricisi Psyonix firması, oyuncuların epilepsi nöbeti geçirmeleri neden olan Rocket League arenası Neon Fields için yeni görseller seçenekler ekliyor.

Yeni eklenen Neon Fields arenasının nöbetlere neden olduğu dile getirilmeye başlanmıştı. En son bir kullanıcının Reddit’te dile getirmesi ve diğer Reddit kullanıcıların da destek olması haritaya müdahaleyi zorunlu hale getirdi.

Türkçesi ‘Psyonix beni öldürmeye çalışıyor’ anlamına gelen Psyonixistrynakillme kullanıcı adıyla hesap açan bir Rocket League oyuncusu, “Yeni harita bana tam anlamıyla nöbet geçirtiyor” başlığıyla açtığı “Ben epilepsi hastasıyım ve yeni harita nöbetlerimi tetikliyor. Psyonix’den destek almak ve bu konuda kendilerine şikayette bulunmak için onlara tweet atmayı denedim. Bana “Opps!Üzgünüz!” cevabı dışında elle tutulur bir yardımda bulunmadılar. Buy yüzden reddit yaptım ve umarım sesim burada duyulur. Bu neredeyse oynadığım tek oyun, 3500 saat oynamışlığım var. Sanırım farklı kılmak için haritanın kaldırılması veya bir tür ayar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ya da en azından oyunu açarken epilepsi uyarısı versin.” dedi.

Diğer Reddit kullanıcılarının destek vermesi sonuç verdi. Rocket League, bloğunda 1 Şubatta geçerli olacak güncelleme hakkında duyuru yaptı.

Psyonix yaptığı duyuruda,” Oyuncu geri bildirimlerine dayanarak, Neon Fields’daki aydınlatma özelliklerinin, bazı oyuncular üzerinde olumsuz etkiler yarattığının farkına vardık. Güncellemenin ardından, oyuncular bu ayarı ‘varsayılan’ veya ‘düşük’ olarak değiştirilebilecek.” paylaşımında bulundu.

Neon Fields eklenen ‘düşük’ ayarlar seçilerek titreşimli efektler, yanıp sönen ışıklar, arka plan yoğunluğu ve hareketli efektler azaltılabilecek veya kaldırılabilecek. Bu sayede nöbet geçirmesi nedeniyle oyunu bırakanlar yeniden oyuna dönebilecek veya nöbet geçirme endişesi taşıyanların bu endişeni ortadan kaldırıp rahatlıkla oynayabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.