Haberler

Özel öğrenim öğrencisine ayrımcılık meclis gündemine taşındı

“Kamu zararı” gerekçesiyle özel öğrenim öğrencisine servis tahsis edilmemesi meclis gündemine taşındı.

CHP’li Ankara Milletvekili Levent Gök, epilepsi hastası bir öğrencinin yaşadığı ayrımcılığı meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Meclise soru önerge verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  1. Sözü geçen engelli öğrencimizin servis ihtiyacı giderilecek misin?
  2. Engelli öğrencilere okul servisi temin edilmesini kamu zararı olarak niteleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
  3. 2002-2020 döneminde uyku düzeninin korunması için öğlenci programında özel sınıf talep eden engelli öğrencilerimizin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız? Sözü geçen taleplerden kaçına olumlu cevap verilmiştir?
  4. 2002-2020 döneminde okul servisi talep eden engelli öğrencilerimizin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız? Sözü geçen taleplerden kaçına olumlu cevap verilmiştir?
  5. 2002-2020 döneminde servis temin edilmediği için kendi imkanları ile okullarına ulaşım sağlayan engelli öğrencilerimizin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.