Haberler

Yaşlı adamın parasını çalan hırsızı sağlık kaydı yakalattı

Temmuz ayında İstanbul Kadıköy’de yaşanan olayda bir kişi engelli oğlunu tedavi ettirmek için biriktirdiği parayı yatırmak istedi. Yardım bahanesiyle yaşlı adama yaklaşan şüpheli, parayı çalıp kaçtı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, hırsızı sağlık kayıtlarından buldu.

Olay, temmuz ayında İstanbul Kadıköy’de Caferağa mahallesinde yaşandı. Denizli’de çobanlık yapan 74 yaşındaki Ömer Aslan , engelli çocuğunu tedavi ettirmek için İstanbul’daki Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne getirdi.

Hasta yönetiminin tedavi masrafını bankaya yatırmasını söylemesi üzerine Ömer Aslan, bankaya gitti ve parayı şubede yatırmak istedi. Görevliler, Aslan’ın yanındaki 1500 TL ‘lik parayı ATM’den yatırması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ATM’ye para yatırmak için şubeden çıkıp ATM’ye gitti. Para yatırmaya yardımcı olunması için o sırada bankanın önündeki bir kişiden yardım istedi.

Şüpheli, Aslan’ın parasını aldı ve işlemin burada yapılamayacağını söyleyip internet kafeye götürdü. Aslan’a burada beklemesini söyleyen şüpheli, bir anda ortadan kayboldu. Durumu fark eden Aslan, şikayette bulunmak için İskele Polis Merkezi’ne gitti. Aslan’ın şikayette bulunmasının ardından İskele Polis Merkezi Suç Araştırma Birimi ekipleri, çevredeki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kameralara yaşlı adamla yürüdüğü anlar yansıdı.

Şüpheliyi hastane kayıtları yakalattı

Olayı araştıran polis ekipleri, şüphelinin yakın zamanda bir kafede kötüleştiğine ve hastaneye kaldırıldığını, epilepsi hastası olduğunu öğrendi. Kayıtları inceleyen polis, şüphelinin Oğuzhan Yıldırım olduğunu tespit etti. Polis ekipleri, çarşıda dolaşırken gördükleri Oğuzhan Yıldırım’ı yakaladı ve gözaltına aldı. Şüphelinin çok sayıda suç kaydının olduğu tespit edildi ve mahkemeye sevk edildi. Şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.