Haberler

Walt Disney World’deki Uzay Gemisi Dünya epilepsi farkındalığı için mor yanacak

Walt Disney World Resort, Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde yer alan Disney Lake Buena Vista ve Bay Lake kentinde bulunda Disney temalı eğlence parkıdır.

World Disney World’deki Epcot

26 Mart’daki Mor Gün’ün hazırlığı gibi olan ve yan etkinliği Her Gün Mor Gün etkinliği kapsamında Walt Disney World içerisindeki Uzay Gemisi Dünya (Epcot) 1 Mart 2020’de epilepsi farkındalığı için mor renk yanacak. Sabah etkinliği olarak farklı etkinler yapılacağı ve öğleden sonra ücretsiz Epilepsi Fuarı açılacağı belirtildi.

1 Mart 2020 etkinlik Afişi

Mor Gün nedir?

Purple Day/ Mor Gün ilk olarak 2008’de Kanada’da ortaya çıkmıştır. Mor Gün fikri epilepsi hastası 10 yaşında bir kız çocuğu olan Cassidy Megan’a aittir. Cassidy’nin Purple Day/ Mor Gün etkinliğini başlatmasında ki asıl amaç epilepsi hastaların da diğer insanlardan bir farkının olmadığını ve epilepsi hastalarının yalnız olmadığını bilmelerini sağlamaktı. Mor rengini seçmesinin nedeni bazı toplumlarda yalnızlığı ifade etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.