Haberler

Sabril ilacının ücretlendiği iddia edildi

Birçok hasta ve hasta yakını önceden ücretsiz aldıkları Sabril ilacının ücret karşılığında alınmaya başladığını iddia etti.

Sabril ilacı, Sanofi firmasına ait ve etkin maddesi vigabatrin olan antiepileptik ilaçtır. Parsiyel nöbetler ve epileptik spazmlar için kullanılır.

Bazı yan etkileri şunlardır:

  • Görme problemleri
  • Anormal MR görüntüleri
  • Yorgunluk
  • Koordinasyon zayıflama,
  • Kilo alma
  • Davranış değişiklikleri

Sabril ücretlendi iddiası

İlacı daha önceden ücretsiz aldığını iddia eden hasta ve hasta yakınları sosyal medya platformu olan Twitter’da “sabriliücretsizistiyoruz” etiketiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Kutu başı fiyatın 78,54 euro olduğu belirtiliyor.

Dünyada ulusal para birimi en fazla değer kaybeden ülke olduğu göz önünde bulundurulursa ileride çok ciddi sorunlar baş göstereceği görülüyor.

İlaç bulma sıkıntısı vardı. Şimdiyse ilaç alabilme sıkıntısı eklendi

Farklı hastalıklara sahip hastaların son zamanlarda ortak sorunu, ilaç bulma sıkıntısıydı. Sağlık Bakanlığı ne kadar reddetse de hasta ve hasta yakınları için bu sorun mevcuttu.

İlaç bulma sıkıntısı, ilaç karaborsanına yol açtı.

Söz konu ilacın ücretliye dönmesiyse ikinci bir soruna yol açtı. Birçok hasta ve hasta yakınında “bu ilacı nasıl alabilirim?” sıkıntısı başladı.

Sesimizi nasıl duyurabiliriz?

Sesi duyurabilmeye yarayan sosyal ağların başında Twitter geliyor. Twitter’a girip sürekli yazmak ve paylaşmak sizi yorabilir.

Twitter’da zamanlama kurarak paylaşım yapabileceğiniz, Tweetdeck denen bir platform var. Siteye gittiğiniz Twitter hesabınız açık olduğu için orada da açık olduğunu göreceksiniz. Belirtmekte fayda var. Bu platform, İngilizce’dir.

Burada da tweet yazmanız için yer var. Yazdığınız ve paylaştığınız Twitter’da gözükecektir. Tweetinizi yazdıktan sonra seçip kopyalayın. Daha sonra “schedule tweet” butonuna basın. Burada zamanlama göreceksiniz. 20 dakika sonra paylaşım için ayarlıdır. Siz bunu 1 saat ileri götürün. Daha sonraki süreçte “schedule tweet” tekrar basın. En sağda zamanlanmış (scheduled) tweet olarak gözükecektir.

Bir sonraki adımda kopyaladığınızı yapıştırın. Bu sefer dakika kısmını artırarak yapın. Bunu birkaç kez yapın. Twitter’da gündem neyse onu da etiketleyin. Yavaş yavaş sesiniz duyulur. Siz dışarıda olsanız bile, paylaşımınız otomatik olarak yapılır.

“AM” sabah, “PM” öğleden sonra ve akşam için kullanılan saat ifadesidir. Örneğin, 08:00 AM saati bizdeki 08:00’dır. 08:00 PM saati ise 20:00’dır.

Hasta ve hasta yakınları sesini duyurmaya çalıştığı sırada, Amerika’da Sabril ile ilgili haberler geçti.

FDA’dan Sabril ilacıyla ilgili yeni bir onay geldi

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından daha önce 10 yaş üstü için onaylanan, bugünse 2-10 yaş arasında refrakter kompleks parsiyel kullanılması için genişletilmesi için onaylandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.