Haberler

Üniversite öğrencisi Ecem, yurtta epilepsi nöbeti geçirmesi sonucu hayatını kaybetti

Üniversite okumak için Ankara’ya gelen Balıkesirli Ecem Kiraz (20), yurtta geçirdiği epilepsi nöbeti sonucu hayatını kaybetti. Ecem’in ölümünde bilgisizliğin ve ihmalin olduğu iddia edildi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ecem Kiraz (20), geçirdiği nöbet sırasında dilinin nefes borusunu tıkaması sonucu hayatını kaybetti. Hayatını kaybetmesi, çevresini üzdü ve ölümünün duyulması üzerine çok sayıda kişi başsağlığı diledi.

İhmal ve bilgisiz ölümüne neden olduğu iddia edildi

Balıkesir’den gelip Ankara’da Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde okuyan Ecem Kiraz, hastaneye yakın bir yurtta kalıyordu. Yurtta nöbet geçirdi. Görenler hemen 112’yi aradı. Nöbet geçiren Ecem’e yurt görevlileri dahil kimse müdahale etmedi. Hastanenin 2 dakikalık mesafede olmasına karşın, ambulansın geç geldiği iddia edildi. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtulamadı.

Gerek yurt görevlilerinde gerekse yurtta kalanlarda epilepsi nöbetine nasıl müdahale edileceğini bilen kişi olsaydı dili nefes borusunu tıkamayacağı veya tıkamasına karşın müdahaleyle kurtulabileceği düşüncesiyle bilgisizlik ve ihmalin öldüğü dile getirdi. Zaman zaman nöbetler geçirdiği öğrenildi.

Cenazesi, Balıkesir’e geldi. Bugün öğle namazından sonra Çınarlıdere Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ölümün duyulmasının ardından çok sayıda kişi başsağlığı diledi.

Ecem Kiraz’ın ölümü ailesini, öğrencisi olduğu derneği ve duyan kişileri üzdü.

Ecem Kiraz’ın ölümü ailesi başta olmak üzere hemşerilerini de üzdü. Ankara’da bulunan Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz, dernek öğrencilerden Ecem Kiraz’ın ölümünü sonrası ” Gazi Hastanesi’nin karşısındaki yurda 20 dakikada gelmesi, görevlilerin ilk hamleyi yapmaması düşündürücü, üzücü. Ama giden gelmez. Mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

Ankara Balıkesirliler Derneği’nin yaptığı açıklama

Ankara Balıkesirliler Derneği, Ecem Kiraz’ın ölümünü dernektekilerle beraber çekilmiş bir fotoğrafla beraber, ” Çok üzücü bir haber geldi. Öğrencilerimizden Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişikiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ecem KİRAZ’ın aramızdan ayrıldığını öğrendik. Tanrı rehmet eylesi. Kaldığı yurtta bir nöbet sonrası dilinin nefes borusunu tıkaması nedeniyle ambulans çağrılıp hastaneye kaldırılmış ama kurtulamamış. Gazi Hastanesi’nin tam karşısı yurttan 20 dakikada gelmesi, görevlilerin ilk hamleyi yapmaması üzücü,düşündürüzü. Adli incelemeye alınmış. Ama giden geri gelmez. Balıkesir’de bugün öğle namazı sonrası Çınarlıdere Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Mekanı cennet olsun.” diye duyurdu.

Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi, sosyal medya sayfasında başsağlığı dileğini paylaştı. Paylaşımda, “Ankara’da öğrenim gören üniversite 3. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Balıkesirli kızımız Ecem Kiraz kaldığı yurtta epilepsi krizi geçirdi ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz.” denildi.

Benzer açıklamayı, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Ensar Aytekin yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.