Haberler

Epilepsi hastası kuryeyi yumruklayarak öldüren sanık için 12 yıl hapis istemi

Geçtiğimiz yıl İstanbul Çekmeköy’de yaşanan olayda, “Kargom geç geldi.” geldi gerekçesiyle epilepsi hastası kuryeyi yumruklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık için 12 yıl hapis isteminde bulunuldu.

Geçtiğimiz yıl İstanbuk Çekmeköy’de kargo görevlisi Mehmet Ali İbin’i ‘kargo geç kaldı’ gerekçesiyle yumruklayan Tayfun Şahin için ‘Kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma suçundan’ 12 yıl hapsi istendi.

Tutuklu Sanık Tayfun Şahin, Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

“Ben sadece maktulü sol elimle itekledim.” diyerek savunma yapan Tayfun Şahin, sözlerine “Benim itmem sonucu yere düşmemiştir, kendiliğinden yere düşmüştür. Kendisi kilitlenerek düşmüştür. Avucumla camiden su taşıyıp getirip verdim, ellerimle dişlerini açtım. İteklediğimi kabul ediyorum ancak vurmadım. Tahliyemi istiyorum.” diyerek devam etti.

Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda yazan “künt kafa travmasına bağlı kemik kırıkları ve beyin kanamasına bağlı ölüm” ifadelerini mütalaada hatırlatan savcı, “Kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma” suçundan 8 ila 12 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını, tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

Sanık avukatının mütalaaya karşı savunma yapmak için süre isteme talebi mahkemece onaylandı ve sanık Tayfun Şahin’in tutukluluğuna karar verdi. Dava ertelendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.