Haberler

Uluslararası Epilepsi Günü yaklaşıyor

Her yıl şubat ayının ikinci pazartesi kutlanan Uluslararası Epilepsi Günü yaklaşır. Dünya Epilepsi Günü olarak da anılmaktadır.

Her yıl şubat ayının ikinci pazartesi Uluslararası Epilepsi Günü olarak kutlanır. Uluslararası Epilepsi Bürosu (IBE) ve Uluslararası Epilepsi Ligi (ILAE) tarafından başlatılan ve düzenlenen Uluslararası Epilepsi Günü kutlamak için bir araya gelir. İkisi de Dünya Sağlık Örgütü ile resmi ilişkisi olan epilepsi konulu sivil toplum kuruluşudur.

Epilepsinin ne olduğunu, tedavi yöntemlerini, epilepsi hastalarının sorunlarının neler olduğunun farkına varılması sağlamak bugünün başlı amaçlarındandır.

Uluslararası Epilepsi Günü’nün başlatılması ve düzenlenmesinde katkı sağlayan Uluslararası Epilepsi Ligi’nin (ILAE) Türkiye temsilcisi Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’dir.

Epilepsiyi temsilen renk mordur. Ülkemizde farkındalık için düzenlenen Epilepsi İçin Bak kampanyası ses getirmiş bir farkındalık projesidir. Mor renkli gözlüğü andıran bir şeyle veya kampanya kapsamında elinize ulaşan mor gözlükle fotoğraf çekilerek bu farkındalık kampanyasına destek olabilirsiniz. Epilepsi İçin Bak kampanyasının 2021 yılında epilepsi farkındalığını “#NeAlakasıVar” etiketiyle sağlayacak.

Aynı gün içerisinde epilepsiyle ilgili bilgilendirici paylaşımları yaparak farkındalığa katkı sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.