Haberler

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi epilepsi hastası ve engelli adamın ailesine yardımda bulundu

Her hafta farklı ailelere yardım eden Türk Kızılay’ı balon satarak geçimini sağlayan epilepsi hastası ve engelli adamın rahatsızlığı nedeniyle satışa çıkamaması sonucu geçimin sıkıntısı yaşamasına sessiz kalmadı.

Yardım etkinliğinde farklı durumları olan toplam 45 aileye yardım edilmesiyle ilgili konuşan Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi Mustafa İşler kendisini derinden üzen bir olayı paylaştı.

Balon satarak geçimlerini sağlayan epilepsi hastası ve engelli adamın eşi, çocuklarını Kızılay Kütüphanesi’ne gönderemediği için özür dilemek amacıyla aradığını ve gerekçesini belirtmesinin ardından Kızılay Ekibi’nin yardıma gittiğini dile getiren Mustafa İşler durumu şöyle anlattı:

” Akşam telefonumuz çaldı. Kocası engelli ve epilepsi hastasıydı. Balon satarak evinin geçimini sağlamaya çalışıyordu. Daha önce de evinde buzdolabı ve çamaşır makinesi olmayan kardeşimize buzdolabı ve çamaşır makinesi alarak teslim ettik. Çocuklarının geleceği için onları Kızılay’a kütüphaneye gönderiyordu.”

Türk Kızılay Kütüphanesi’nden bir fotoğraf

“Akşam telefonumuz çaldı. Bugün çocukları kütüphaneye göndermediği için özür diledi. ‘Bugün ekmek alacak paramız yoktu.’ dedi. ‘Kocam hasta olduğu için çocuklarla balon satmaya çıktığım için gönderemedim, kusura bakmayın.’ dedi, ‘Çok şükür 15 TL kazandık, bugün.’. Artık ne yapabildik ki. Hemen gönüllü gençlerimizle erzakları, unları ve konserveleri ve bir miktar parayı götürüp teslim ettik. Ne mutlu bize ki Allah bu kardeşlerimize kardeş olmayı nasip etti.” ifadeleriyle dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.