Haberler

RNS Sisteminin yeni modeli, FDA’dan MRI etiketleme için onay aldı

MRI, “Magnetic Resonance İmaging”in kısatmasıdır. Türkçesi, Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG)’dir.

FDA, Food and Drug Administration’ın kısaltmasıdır. Türkçesi, Gıda ve İlaç İdaresi’dir. Amerika Birleşik Devletleri’nin ilaç, gıda, tıbbi aletler, kozmetik, kan ürünleri vb. sorumlu börosudur.

MRI etiketi, RNS sisteminin yeni modelini kullananların emar çekilmesinde sorun yaşamayacağı anlamına geliyor.

RNS sistemini geliştiren NeuroPace firmasının bir önceki modeli RNS-300’dü.

NueroSpace firmasının başkanı ve CEO’su Michael Favet ,”MRI koşullu etiketleme, RNS-320 model nörostimülatör ile tedavi edilmiş hastalarımız için değerli tıbbi görüntüleme olanakların önünü açıyor. RNS-320 model nörostimülatörle uygun koşullar altında şimdi tüm vücudu 1.5T manyetik rezonans görüntüleme taraması yaptırabilirler. Tedaviye karşı potansiyel bir engeli kaldırdığımız ve bu hayat değiştiren terapiden yararlanabilecek kişi sayısını artırdığımız için memnunum.” dedi.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Spectrum Health’den Dr. Davit Burdette, ” Onay kararı, refrakter (dirençli) epilepsi ile yaşayan birçok epilepsi hastası için iyi bir haber. Bu terapi sadece nöbetleri azaltmakla kalmaz, aynı zamanda klinisyenlere hastalarının epilepsisi için veriye dayalı bakış açıları kazandırır” dedi.

RNS sistemi, dünyada gerçek zamanlı EEG verilerini yakalayan ve klinisyenlere zaman içerisinde tedaviye kişileştirmelerine ve optimize etmelerine olanak sağlayan tek epilepsi tedavisidir.

RNS sistemi hakkında detaylı bilgiye ve çalışma videosunu içeren yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.