Haberler

Günlük yaşamda epileptik nöbetlerin saptanması için mobil EEG

© Fraunhofer IDMT / Hannes Kalter

Proje, Alman bilim insanları ve Almanya’nın önde gelen işitme cihazları üreten bir firma öncülüğünde başlatıldı. Proje, 30 Eylül 2022’e kadar tamamlanması planlanıyor. Projeyle, kişiye özel tedavi oluşturulmasında ve kişinin tedavi sürecinin daha doğru yönetilmesinde katkı sağlanacağı düşünülüyor. Projeyi yürüten ekip, hastaların kullanmakta çekinmeyeceği giyilebilir teknolojiler arasında yer almasını istiyorlar.

© Fraunhofer IDMT / Hannes Kalter

MOND adı verilen projenin açılımı, ” Mobilen, smarten Neurosensorsystems für die Detection und Documentation epileptischer Anfälle im Alltag” . Türkçesi, “Günlük yaşamda epileptik nöbetlerin saptanması ve belgelenmesi için mobil, akıllı nörosensör sistemi”.

Daha önce kalp atış hızı, vücut sıcaklığı, oksijen doygunluğu ve solunum hızını sürekli ölçen cihaza EEG kaydetme özelliğini de eklemek istiyorlar. EEG özelliğini ekleyerek nöbetlerin önceden tespitini sağlamak da hedefler arasında.

© Fraunhofer IDMT / Hannes Kalter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.