Haberler

Gazlı içecek bağımlılığı ölümüne neden oldu

Günde 3 litreye yakın gazlı içecek içen hamile kadın gövdesinin alt kısmı yatakta, gövdesi komidinden sarkık bir şekilde ölü olarak bulundu.

Yeni Zelanda’nın Invercalgill şehrinde yaşayan Amy Louise Thorpe epileptik bir nöbet sonucu hayatını kaybetti.

Adli tıp raporun yetkililer tarafından kamuyla paylaşılmasının ardından bir anda tüm dünyada gündem oldu.

4 Aralık 2018’de ölen Amy Louise Thorpe’nin epilepsi hastası olduğu ve gebe kalmasıyla beraber nöbetlerin arttığı ve 15 haftalık hamileyken geçirdiği epileptik bir nöbet sonucu hayatını kaybetti.

15 haftalık hamile olan 34 yaşındaki anne Thorpe’nin, günde iki litreden fazla gazlı içecek tükettiği ve 1 litreye yakın enerji içeceği içtiği açıklandı. Uyku apnesinin ve epilepsi hastası olduğu bildirildi.

Tedaviyi aksatmış ve kendine dikkat etmemiş

Nöbet kontrolü kötü olan ve rastgele tetikleyici olan Any’nin son zamanlarda tedavileri sürdürmede isteksiz ve tedavileri sık sık aksattığı belirtildi.

Nöbetlerin artmasına ve doktorların ilaç değiştirmeyi önermesine rağmen buna yanaşmadığı belirtildi.

Thorpe’nin eşi, insanların normalde tükettiği kahveden daha fazla kahve içtiğini belirtti. Thorpe’yi gazlı içecek bağımlısı olarak nitelendirdi.

Yetkililer, aşırı kafein alımının sonuçları hakkında farkındalık oluşturmak için Thorpe’nin hikayesini paylaştığını açıkladı.

Uzmanlar uyarıyor

Thorpe’nin durumuyla ilgilenen uzmanlar, fazla kafein tüketiminin nöbetleri arttırdığını ve bazı ilaçların nöbetler için kullanılan ilaçların etkisini azalttığını söylüyor.

Buna ek olarak, epilepsi hastalarının kafein tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.