Haberler

Epilepsi ve Yaşam Platformu 22 Haziranda Twitterda etkinlik yaptı

İlk etkinlik 15 Haziran’da “EpilepsilileriEngellerleEngelleme” etiketiyle seslenildi. Pazartesi düşünüldü, ancak gerçekleşmedi. Dün ikinci etkinlik gerçekti. “#EpilepsililerCozumBekliyor” etiketiyle başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere yetkililere seslenildi.

Ehliyet hakkı ve epilepsi hastaları için engellilik oranının hesaplanmasının değiştirilmesi istendi.

15 Haziran’daki etkinlik

Sayın Bakanımız Fahrettin Koca,

Epilepsililer olarak 2017 Ocakta sunduğumuz yönetmelik tasarı önerilerimizlerimizle ilgili hâlâ sonuca da, size de ulaşamadık!

Biz önerimizde özel bir şey değil, sadece eşitlik istiyoruz!
Biz epilepsililer olarak özel haklar işitemiyoruz! Ne engelliyiz, ne engelsiz. Size engel derecemiz ile ilgili çalışmayı getirdik

Kalp şeker tansiyon kolestrol hastasına ehliyet var IYILESEN EPILEPSIYE YOK

Ya herkesinki iptal olsun ya da biz 2.sınıf olmayalım
Senede 1 kere çekilen EEG çekiminde, senede 1 büyük nöbet geçiren kişinin nöbet gelmesi ihtimalini hepimiz biliyoruz!

Nöbet gelmedi %40 altında rapor
a)Işe girerken söylersen, ise giremezsin
b)Işe girerken söylersen,işe girememe nedeni

Yani ne engelli,ne engelsiz bir de işsiz.Kalp ameliyatı geçiren bir hafta sonra, tansiyondan, kolesterolden hastaneye giden en kısa sürede, Isterseniz şeker pik yapsın ehliyet elinden alınmaz

Rahatsızlığın akabinde araç kullanır. Benim tek nöbetim 5 yıl ileri atar. O da kabul ama o da yok. Sadece adalet istiyoruz

Dünyada ve Türkiye’de ıntiharlarda 1.sırada, Ülkemizde işsizlikte 1. sırada.

Dünyada engel derecesi saptanamayan tek hastalık olarak yeterince sıkıntı yaşıyoruz. Yükümüzü de almayın taşırız! Sadece engellerle ekstra yük olmayın YETER!!!!

Birçok dernek yönetmelik tasarı önerileri için başvurdu. Çoğu 6 ayda bir çalıştaya girerek, aynı yıl çözüm aldı. Neden biz 2017 Ocaktan bugüne öteleniyoruz?

Adalet, eşitlik bu mu?

Fenalaşıp 2 hafta iyi bir dönem geçirip,iyi hissedersen, ehliyet hemen yanında. 15 yıldır nöbet geçirmeyen, sağlık insanlardan, ilaç kullanıyorlar diye önümüzdeki yıl ehliyetler geri alınacak!!!!!

Eh insaf diyoruz ve susma hakkımızı kullanıyoruz! Çünkü sözün bittiği yerdeyiz…

Sayın bakanım,

Sorunlarımızı size anlatmaya çalıştık. Cuma günkü kararınızla, az kişi bir araya geldik. Eğer twitter kelimesi kadar ses az ederseniz, önümüzdeki pazartesi daha geniş bir bir grupla seslenecegiz!

Bizim talebimiz, buradan seslenmeden, sizinle birebir görüşmek…

22 Haziran’daki Etkinlik

2001yılından bugüne 950.000 epilepsili için çalışan tek STK olarak, Sağlık Bakanımız Sayin Fahrettin Koca’ya sesleniyoruz!

2017’den bugüne kadar yapılan çalışmalar size kadar geldi.Sizden sadece 10 dakikalık randevu istiyoruz! Artik sesimizi duyun!


Engelli raporu almaya gidince, engelsiz! Bur kere nöbet geçirince engelli! Engelli miyiz, engelsiz mi?

BIZ HICBIR ZAMAN EPILEPSI NÖBETI DEVAM EDENLER ICIN EHLIYET ISTEMEDIK ! NÖBETLERİ SONA EREN, NÖBET RISKI OLMAYAN, 5 YILDIR HIC NÖBETI OLMAYAN AMA ILAÇ KULLANANLAR IÇIN EHLİYET ISTIYORUZ!

ESITLIK ILKESI… KALP, ŞEKER HASTALARINA VERILDIGI GIBI….

2001 yılından bugüne 950.000 epilepsili için çalışan tek STK olarak, Sağlık Bakanımız Sayin Fahrettin Koca’ya sesleniyoruz!

2017’den bugüne kadar yapılan çalışmalar size kadar geldi.Sizden sadece 10 dakikalık randevu istiyoruz! Artik sesimizi duyun!

Engelli miyiz, engelsiz mi?

Dünyada engel derecesi saptanamayan tek hastalık olduğumuz için, engelimiz saptanmıyor. Engelsiz deniliyor, senede 1 nöbetle engelli olunuyor.

Nörologlarımızın hazırladığı çalışmayı size sunmak istiyoruz. ArtikEngellenmekIstemiyoruz

Bunun doğru

2001 yılından bugüne epilepsililer olarak çalışmalar yapmış tek stk grubuyuz.

Siz bir ilke imza atın bakanım! 850.000 epilepsiliyi kırmayın, senelerce yaptıkları çalışmalarıni dikkate alan sağlık bakanı olun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.