Haberler

Epilepsi cerrahisine katkı sağlaması için insan beyni atlası oluşturuldu

Dirençli epilepsi hastalarının tedavi etmek için kullanılan tedavi yöntemlerin biri epilepsi cerrahisidir. Epilepsi cerrahisine katkı sağlaması için Avrupa Birliği’nce finanse edilen İnsan Beyni Projesi (HBP) kapsamında, yüksek çözünürlükle beyin atlası oluşturuldu.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Avrupa’nın en büyük beyin bilimi projesi olan İnsan Beyni Projesi (HBP) , yüksek çözünürlük sayesinde beynin farklı noktalarına daha kapsamlı bilgi edinilmesini sağlıyor. Proje, dijital araştırma altyapısı olan EBRAINS sayesinde yardımcı bir araç olması için oluşturuldu.

Yapay zeka ve beyin görüntülerinin harmanlamasıyla ortaya çıkarılan atlas sayesinde epilepsi hastalarında uygulanan cerrahinin daha bilgili bir şekilde yapılmasını sağlayacağı düşünülüyor. Aynı zamanda daha kapsamlı haritalar için temel olma niteliği de taşıyor.

Projeye dair gelişmeler, ebrains.eu sitesinde news bölümünde veriliyor.

Kaynakça

  • https://www.humanbrainproject.eu/en/about/project-structure/
  • https://www.humanbrainproject.eu/en/follow-hbp/news/new-ebrains-enabled-tool-to-help-guide-surgery-in-drug-resistant-epilepsy-patients/#
  • https://ebrains.eu/news/

Atlas

  • https://ebrains.eu/service/human-brain-atlas/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.