Haberler

Doğum sonrası ölen anne için ihmal iddiası

Antalya’da özel bir hastanede doğum yaptıktan sonra fenalaşan ve başka hastaneye sevk edilen Döndü Güler (26), 1 gün sonra hayatını kaybetti. Polis memuru Erol Güler (28), eşinin ölümünde hastanelerin ihmali olduğunu ileri sürerek,şikayetçi oldu.

Ankara’da polis memuru olarak görev yapan Erol Güler ile Döndü Güler, geçen sene Haziran ayında dünya evine girdi. Güler çifti, bir süre sonra bebekleri olacakları haberini aldı.Aksu ilçesinde yaşayan Döndü Güler, 7 Temmuz günü doğum için Manavgat’ta özel bir hastaneye yattı. Sezaryenle doğum gerçekleşti.

İddiaya göre doğumdan sonra odaya çıkarılan ve hiçbir hastalığı olmayan Döndü Güler, rahatsızlandı. Erol Güler, eşinin rahatsızlandığını ve nefes alamadığını doktorlara bildirdi. Durumu bildiren Erol Güler, doktorların eşinin narkozun etkisinde olduğunu ve durumunun iyi olduğunu söylendiğini belirtti. Buna rağmen eşine geç müdahale edildiğini belirten Erol Güler, “Ben 10-15 defa gittim, ‘nefes alamıyor gelin bakın.’ dedim. Sonra eşimi kıyafetlerini giydirecekleri sırada ağzından sıvılar gelmeye başladı. O zaman müdahale etmeye başladılar.” dedi.

Kötüleşmesinin ardından Antalya’da özel bir hastaneye sevk edildiğini ve herhangi bir kronik rahatsızlığının olmadığını söyleyen Erol Güler,” Antalya’daki doktor bize ‘Oksijensiz kalmış. Bu hastanın buraya gelmemesi gerekirdi.’deyince beynimize vurulduk. 1 gün hastanede yattı ve hayatını kaybetti. (9 Temmuz) Ölüm raporuna epilepsi yazıldı.” dedi.

Döndü Güler’in paylaşımları yürekleri burktu

İsmini ‘Umay’ olarak koyduğu için hazırladığı odasını çeken anne,” Hatice Umay’ımın odası. Az kaldı kızım son 10 gün heyecanla beklediğimsin,canımsın.” notunu düştü. Paylaşımları arasında ultrason görüntüleri de var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.