Haberler

Dicle Üniversitesinde epilepsi hastaları için akıllı bileklik geliştirildi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) TEKNOKENT, IOT teknolojisi kullanarak epilepsi hastalarını nöbet öncesi uyaran akıllı bileklik geliştirdi.

Bileklik sayesinde hastaya nöbet geçirmeden önce telefonuna uyarı geliyor. Bileklik sayesinde riskli bir alanda bulunan epilepsi hastası kendini güvene alabilecek. Bileklik 180 saniye öncesine kadar erken uyarı yapma özelliğine sahip.

Akıllı bileklik nasıl çalışıyor?

Bileklikle uyumlu uygulama ile veriler yapay zeka ile işlenerek, epilepsi hastalarının geçirdikleri nöbetler ayrıştırılıyor. Nöbet öncesi kalp hızındaki değişiklikleri algılıyor ve 180 saniyeye varacak şekilde epilepsi hastasını uyarıyor.

Verileri doktorla paylaşılmasını sağlayarak teşhis ve tedavi sürecine jatkı sağlıyor.

Epilepsi hastalarına ne gibi katkısı olabilir?

  • Epilepsi nöbetine benzeyen daha çok psikolojik nedenlerden kaynaklı bazı nöbetler olabiliyor. Bunlar psikojenik nöbetler olarak adlandırılıyor. Bileklik epilepsi nöbeti ile psikojenik nöbetleri ayırt etmeyi sağlıyor. Yanlış teşhisin konulmasını veya tedavide fazla ilacın kullanılmasını önleyebilir.
  • Epilepsi nöbetini önceden bildirerek hastanın kendini güvene almasını sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.