Haberler

Beyin sinyallerini e-dövme ile takip etmeye yönelik girişim başlatıldı

Nöroloji alanında teknolojik ekipman üreten Brain Scientific firması e-dövme çalışmalarına başladığını duyurdu.

Beyin hala gizemini korumaktadır. Beynimizin nasıl çalıştığını anlamaya yönelik çalışmalar devam etmektedir. Nasıl çalıştığına yönelik araştırmalar, epilepsi hastalarına yönelik teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. Nöroloji alanında teknolojik cihazlar geliştiren Brain Scientific firması, e-dövme çalışmalarına başladığını duyurdu.

E-dövme teknoloji sayesinde hastaların EEG dalgalarının daha uzun ve hastayı rahatsız etmeyecek bir şekilde takip edilmesi öngörülüyor. 3 boyutlu yazıcı ve kafa üzerine dövme yapılmak için kullanılan cihazın birleştirilmişini andıran cihaz sayesinde kafa derisinin altına yerleştirilebilecek. Şimdi posta pulu büyüklüğünde olan bu cihaz grafen teknolojisi ilerledikçe daha kompakt yapıya döneceği düşünülüyor.

Dövmeyi andırdığı için Brain Scientific tarafından “e-döveme” olarak adlandırılıyor. Kulak arkasına takılan kompakt mikroEEG sayesinde gerçek zamanlı beyin sinyallerini okuyabiliyor.

Epilepsi hastalarının nöbet anıyla ilgili daha fazla bilgi edilerek doğru tedaviler ve gerekli tedbirleri zamanında alınması sağlanabilir. E-dövme teknolojinin sanal gerçeklik teknoloji ile sinir sinyalleri ile kontrol edilen oyun ve cihazların daha gelişmesini sağlayabilir.

E-dövme teknolojisi şu ana kadar hiç kimsede uygulanmadı. Buna ek olarak geçici dövme gibi basılabilen grafen bandı geliştiriyor. Doktora gerek kalmadan özel bir çözücüyle çıkarılabiliyor ve yıkanabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.