Haberler

Balan Wonderworld fotosensitif epilepsiler için güncelleme yayınladı

Epilepsi hastalarına yönelik duyarlılık artarak devam ediyor. Fotosensitif epilepsi hastalarından gelen şikayetler ve diğer oyunculardan gelen öneriler doğrultusunda Balan Wonderworld oyunu için güncelleme yayınlandı.

Square Enix firması tarafında piyasaya sürülen Balan Wonderworld oyunun Final Boss sahnesinde fotosensitif epilepsilerde nöbete neden olabilecek bir hata için güncelleme yayınladı.

Kheyehm1 kullanıcı adlı Twitter kullanıcısının bildirdiği ve “Potansiyel olarak nöbet tetikleyen bir etkisi var.” uyardığı hatayı Square Enix firması dikkate aldı ve güncelledi.

Güncellemeyi yapmadan fotosensitif epilepsilerinin oynamaması için duyuru yaptı. Duyuruda “Lütfen oynamadan önce 1. yamasını kurduğunuzdan emin olun. Oyun yamasız oynarsanız, potansiyel bir yanıp sönen bir ışık hatasından kaynaklı ışığa duyarlı epilepsi riskine ilişkin raporlar aldık. 1. gün yaması bu sorunu bu sorunu çözer ve genel oyun deneyimini geliştirmekte” denildi.

Oyunun yeni çıkması ve hatanın kısa sürede düzeltilmesi nöbet geçiren kişi sayısının çok olmasının önüne geçmiş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.