Haberler

ABD’de epilepsi nöbeti geçiren genci kelepçelediler

ABD’deki Lincoln County Adliyesi’nde dava sırasını beklediği sırada nöbet geçiren Dayton Helman isimli 19 yaşındaki gencin polis tarafından kelepçelemesini tepkilere neden oldu. 10 Kasım’da yaşanan olayın görüntüleri basına yeni sızdı.

Dayton Helman (19) adliye yürürken biranda nöbet geçirmeye başladı. Nöbet geçirdiği sırada kendini duvara vurdu ve yere düştü. Onu gören bir polis, polis arkadaşını da çağırdı. Helman’ın hareketlerinin devam etmesi üzerine sesin olmadığı görüntülerde gencin kelepçelenmeye çalışıldığı ve başka yere götürülmeye çalışıldığı görüldü. Sonradan gelen 3. polisle beraber polislerden 2 tanesi Helman’ı tutarken, 1’inin Helman’ın üzerine çıkarak kelepçelemeye çalışması, “Yardım etmek yerine gözaltına aldılar.” denmesine neden oldu.

Görüntüler basına yeni sızdı

Lincoln County Şerif Departmanı görüntülerin basına sızması üzerine açıklama yaptı. Lincoln County Şerif Departmanı’nın yaptığı yazılı açıklamada ” 10 Kasım 2020’de meydana gelen Lincoln County Adliyesi’ndeki video kontrol kabininde çalışan Şerif yardımcıları, üçüncü katta asansör lobisinde yere düşen bir adamı gözlemlediler ve tıbbi hizmetler gelene kadar ona yardım ettiler.” denildi.

Polislerin şu ana kadar hiçbir disiplin soruşturmasından geçmediği öğrenildi.

Açıklamanın ardından sosyal medya kullanıcıları “Polis, cehalet ve epilepsi bir araya gelirse bu görüntüler ortaya çıkar.” diye yorumladı.

Vücudunda kırık oluştu

Taburcu evraklarında Helman’ın değişen zihinsel durum ve epilepsi nöbeti nedeniyle tedavi edilmesinin yanı sıra bileğinin kırıldığı yazıldığı belirtildi. Olayla ilgili açıklama yapan Helman “Bunların hiçbirini hatırlamıyorum. Bu biraz çılgınca” dedi. Helman’ın annesi “Adliye’den sonra hastaneye geçeceğimizi hiç düşünmemiştim.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.