Haberler

3D Yazıcı ile yaşayan bir insanın beyninin kopyası yazdırıldı

Üsküdar Üniversitesi’ndeki doktorlar, yaşayan bir insanın beyninin kopyasını yazdırıldı. Beyin, aynı hastanede çalışan bir doktorun beyninin kopyasını oluşturdu. Çalışma için MR görüntüleri kullanıldı.

3D beyin çıktısı, Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nde Nöroloji Uzmanı olan Prof. Dr. Sultan Tarlacı öncülüğünde üniversitenin farklı fakültedeki kişilerin istişaresi ile 3D yazıcıyla çıktısı alınarak yapıldı.

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a ait 2018 yılındaki MR görüntüleri hocanın izniyle alındı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın daha sonra yakın zamanda tomografi çekildi. Çıkan sonuç ve 2 boyutlu MR görüntüsü programla 3 boyutlu hale getirildi. 3D yazıcıyla çıktı haline getirildi. Beynin replikası, Prof.Dr. Nevzat Tarhan’a takdim edildi.

Prof. Dr. Sultan Tarlacı ,Üsküdar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Türker Tekin Ergüzel ve Bilgisayar Mühendisliği Proje Geliştirme Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Ihab Elaff ile görüş alışverişinin ardından Üç Boyutlu Yazıcı Merkezi’nin sorumlusu ile görüşün olumlu yansıması projenin başlamasına vesile olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de yaşayan bir insanın ilk beyin replikası olduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.