Haberler

2. Ulusal Epilepsi Öğrenci Kongresi Yapıldı

Kongreyi Sivas Cumhuriyet Üniversite Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlendi. Kongre 26-28 Nisan arasında gerçekleşti.

Merkezi Amfi’de düzenlenen programa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Teoman Karaca, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karademir, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Suat Topaktaş, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Seher Naz Yeni ve farklı üniversitelerden konusunda öncü ve tanınmış çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Tıp Fakültesi öğrencisi Çiğdem Saraç yaptı. Bu sürece katkı ve yardımcı olan herkese teşekkür etti ve “Çağımız hastalıklarından olan epilepsi hastalığına farkındalık oluşturmak istedik. Ayrıca her yıl farklı bir ilde gerçekleşen kongreyi bu yıl Sivas’ta düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Kongrede konuşan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Suat Topaktaş, bir beyin rahatsızlığı olan epilepsiyi cinlerle bile ilişkilendirenler olduğunu söyleyip, “Uzun yıllardır var olan epilepsi hastalığı neredeyse cinlerle bile ilişkilendirilmiştir. Beyin hastalığı olduğunu bizler biliyoruz ama bunu vatandaşlarımıza aksetmemiz oldukça zaman almıştır. Epilepsi nöbeti, beynin normal aktivitesinin, sinir hücrelerinde geçici olarak meydana gelen anormal elektriksel aktivite sonucu bozulması ile oluşan klinik bir durumdur. Halk arasında ‘Sara Hastalığı’ olarak da bilinen epilepsi, kendini epileptik nöbetler ile de göstermektedir. Epileptik nöbet gerçekleştiğinde hastada geçici bilinç kaybı da olmaktadır. Kişinin tek bir nöbet geçirmesi, epilepsi hastası olduğu anlamına gelmez. Bu tür çalışmaların vatandaşlarımıza bilgi aktarmamıza yardımcı olacağını düşünüyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Program katılımcıların epilepsi hakkında bilgilendirici sunumlar yapmasıyla devam etti. Kongre 28 Nisan pazar günü kongre sonlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.