Haberler

34 yaşındaki İngiliz gazeteci evinde ölü bulundu

Düşüncelerini korkmadan dile getirmesiyle öne çıkan Dawn Hayley Foster isimli İngiliz gazeteci evinde ölü bulundu. Epilepsi hastası ve farklı sağlık sorunları olan Foster, 9 temmuzda hastaneden tabucu edilmişti. Haber alamayan arkadaşları evine gittiğinde Foster’ı ölü olarak buldu. Gazetecinin ölümü, arkadaşları tarafından 15 temmuzda basına duyuruldu.

Güney Galler’de büyüyen Foster bir dergide kadrolu çalışırken bir yandan da farklı gazetelerde yazı yazıyordu. Sağlık sorunlarına dair sorulara samiyetle cevap veren ve deneyimlerine dair paylaşımlar da yapıyordu. Epilepsinin farkındalığı için faaliyetlere destek veriyordu ve epilepsi hastalarının sorunlarını dile getiriyordu.

Birçok ödül aldı

İngiliz gazeteci yazdıklarıyla birçok ödüle layık görüldü. 2014 yılında International Building Press Ödüllerinde genç gazeteci ödülüne layık görüldü. Words by Woman Ödüllerinin açılışında Geleneksel Olmayan Gazetecisi seçildi. 2017 yılında Orwell Prize anısına verilen eşitsizlikten siyasi aşırılığa, yoksulluk gibi kaygıların dile getirenlere verilen Orwell Prize ödüllerinin uzun listesine girdi. İngiltere’nin sosyal kötülüklerini ortaya çıkardığı için listeye alındığı açıklandı. Aynı yılda edebiyat ödülü olan Bread and Roses ödüllerinde kısa listeye girdi.

Eylül 2017’de siyasi yorumcu Iain Dale tarafında hazırlanan “Soldaki En Etkili 100 kişi” listesinde 82. sırada yer aldı.

Baş sağlığı dilendi

Ölümünün ardından farklı görüşlerdeki kişiler ile bazı vakıf ve dernekler baş sağlığı diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.