Melbourne’deki bilim insanları farklı bir yöntemle epilepsi hastasının nöbetlerini azalttı

Farklı bir yöntem uygulanan Emily Rolley isimli epilepsi hastası kadın, Melbourne’deki nörologlarların beyindeki nöbete yol açan bölgeyi “elektrik akımı” kullanarak yakmasıyla nöbetlerden kurtuldu.

Austin Health hastanesindeki nörologlar, açık beyin ameliyatına gerek kalmadan nöbetlerin ortadan kaldırabileceğini umduğu yeni bir yöntemi Emily Rolley isimli kadında uyguladı.

15 yıldır epilepsi hastası olan Emil Rolley’e 7 yaşında epilepsi teşhisi konmuş. Emily Rolley, önceleri günde birkaç kez nöbet geçirdiğini dile getiriyor.

İlk olarak Austin Health bilim insanları tarafından beynin farklı noktalarına 0.8 mm lik ince elektrotlar yerleştirildi. Stereo EEG olarak yöntemle bu elektrotlarla Emily Rolley’in beynindeki sinyaller 2 hafta izlendi.

Nöbetler jeneralize nöbet olarak görülse de nöbetlerin kaynağının 7 mm lik bir bölge olduğu tespit edildi. 5 mm alanı yakmak için radyofrekans enerjisi kullanıldı ve elektrik akımı verildi. Yakma işlemi genel anestezi kullanılarak iki etaptan oluştu. Elektrik akımı, Emily Rolley uyanık verildi ve 30 saniye sürdü. Ameliyattan sonra iki hafta hastanede kaldı.

Ameliyat, şubat ayında gerçekleşti. Aradan 4 ay geçmesine rağmen hiç nöbet geçirmedi. Kontrole gelmesi ve nöbet getirmediğini dile getirmesiyle ameliyat başarısı kamuoyuyla paylaşıldı.

Austin Health doktoru Doçent John Archer, “Bu yöntem kullanılarak açık ameliyatta nöbetsiz bir bölgenin zarar görmesi ihtimali ortadan kalkmış oldu.” dedi.

Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan sağlık çalışanlarına SMS ile 14 Mart Tıp Bayramı mektubu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doktorlara tepki
Antalya’da epilepsi hastası genç anne yakınları tarafından evde ölü bulundu
Isparta’da direksiyon başında nöbet geçiren sürücünün kullandığı araç refüje çarparak durdu
Epilepsi Sendromları Epilepsi Teşhisi Epilepsi ve Hayat Epilepsi ve Kadın Epilepsi ve Tedavisi Nöbet Tipleri Temel Bilgiler
Rett Sendromu
Progresif Miyoklonik Epilepsi
Aicardi Sendromu
Beynimizi Tanıyalım Doktorlar Hastaneler İlaç
Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
Jül Sezar
Neyzen Tevfik (24 Mart 1879-28 Ocak 1953)