Haberler

Melbourne’deki bilim insanları farklı bir yöntemle epilepsi hastasının nöbetlerini azalttı

Farklı bir yöntem uygulanan Emily Rolley isimli epilepsi hastası kadın, Melbourne’deki nörologlarların beyindeki nöbete yol açan bölgeyi “elektrik akımı” kullanarak yakmasıyla nöbetlerden kurtuldu.

Austin Health hastanesindeki nörologlar, açık beyin ameliyatına gerek kalmadan nöbetlerin ortadan kaldırabileceğini umduğu yeni bir yöntemi Emily Rolley isimli kadında uyguladı.

15 yıldır epilepsi hastası olan Emil Rolley’e 7 yaşında epilepsi teşhisi konmuş. Emily Rolley, önceleri günde birkaç kez nöbet geçirdiğini dile getiriyor.

İlk olarak Austin Health bilim insanları tarafından beynin farklı noktalarına 0.8 mm lik ince elektrotlar yerleştirildi. Stereo EEG olarak yöntemle bu elektrotlarla Emily Rolley’in beynindeki sinyaller 2 hafta izlendi.

Nöbetler jeneralize nöbet olarak görülse de nöbetlerin kaynağının 7 mm lik bir bölge olduğu tespit edildi. 5 mm alanı yakmak için radyofrekans enerjisi kullanıldı ve elektrik akımı verildi. Yakma işlemi genel anestezi kullanılarak iki etaptan oluştu. Elektrik akımı, Emily Rolley uyanık verildi ve 30 saniye sürdü. Ameliyattan sonra iki hafta hastanede kaldı.

Ameliyat, şubat ayında gerçekleşti. Aradan 4 ay geçmesine rağmen hiç nöbet geçirmedi. Kontrole gelmesi ve nöbet getirmediğini dile getirmesiyle ameliyat başarısı kamuoyuyla paylaşıldı.

Austin Health doktoru Doçent John Archer, “Bu yöntem kullanılarak açık ameliyatta nöbetsiz bir bölgenin zarar görmesi ihtimali ortadan kalkmış oldu.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.