Haberler

Kuryeye şiddet uyguladı, kuryenin epilepsi hastası olduğunu öğrenince hastaneye götürdü

Olay, 19 Ekim İstanbul Çekmeköy yaşandı. Mehmet Ali İbin isimli MNG Kargo çalışanı kurye, “geç teslimat nedeniyle” saldırıya uğramış ve 24 Ekim Pazar günü hayatını kaybetmişti. Kargo şirketleri Mehmet Ali İbin için ortak açıklama yapmıştı. Mehmet Ali İbin’i darp eden Tayfun Ş., önce serbest bırakılmış ardından tutuklanmıştı. Mahkemede verdiği ifadeler ortaya çıktı.

Hayatını kaybeden kargo çalışanı
Mehmet Ali İbin

Ne olmuştu?

Zanlı Tayfun Ş. , 19 Ekim’de Mehmet Ali İbin isimli MNG Kargo çalışanını “geç teslimat nedeniyle” darp etmişti ve ağır yaralanmasına neden olmuştu. Beyin kanaması geçiren ve ameliyata alınan kargo çalışanı Mehmet Ali İbin 29 Ekim’de hayatını kaybetti. Önce serbest bırakılan ancak daha sonra tekrar gözaltına alınan Tayfun Ş, Emniyetteki ifadesi alındıktan sonra Anadolu Adalet Sarayı’nda getirilip nöbetçi savcıya götürülmüştü. Nöbetçi savcı tarafından ‘kasten adam öldürme’ suçundan nöbetçi hakimliğe sevk edilen Tayfun Ş., Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği’nde alınan ifadesinin artından mahkemece tutuklanmıştı.

Tayfun Ş.’nin ifadeleri ortaya çıktı

Kız arkadaşı için ayakkabı siparişi verdiğini anlatarak “1.5 hafta önce kargocu bizi arayarak, paketi şubeden almamız gerektiğini söyledi. Dükkanımın adresini tarif bırakmalarını istedim. Getirmediler. Tekrar kargocu ile görüştüm. Adresin eksik olduğunu söyledi. Ben de yine tarif ettim. Ama kargocu küfürlü konuşmaya başladı. ‘Bir kız arkadaşın, bir sen arıyorsun.’ dedi. Bunun üzerine ‘tamam ben geliyorum’ dedim. ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine aracın yanına giderek şoföre paketinin olduğunu söylediği sırada kargocunun yanına geldiğini anlatan zanlı, “Bana ‘Bak kargonun üstünde ne yazıyor? Sen kör müsün?’ dedi. Ben de adresime ilişkin açıklamalar yaptım ama beni itekledi. Agresif davrandı. Kargoyu bana teslim ederken yine elimi itekleyince refleks olarak ben de bir tane vurdum. O da geri çekilince ayağı takıldı ve düştü. Kargo şoförü sara hastası olduğunu söyleyince alıp hastaneye götürdüm.” dedi.

Kargo firmaları ortak bildiri yayınladı

“Takipçisiyiz” başlığıyla bildiri yayınladı. İşte o bildiri:

Kargo şirketlerinin Mehmet Ali İbin için yaptığı basın açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.