Haberler

Kayıp epilepsi hastası ceza evinde bulundu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde haber alınamayan epilepsi hastası Ramazan Ay ceza evinde bulundu.

11 Ekim’den bu yana haber alınamayan epilepsi hastası Ramazan Ay’ın, kesinleşmiş 8 yıllık hapis cezası nedeniyle cezaevine konulduğu ortaya çıktı.

Ay’ın ailesi, 12 Ekim günü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp ihbarında bulundu. Sosyal medya üzerinden kayıp ilanı verdi.

Emniyet, kayıp ilanının yayılmasının ardından aileye bilgilendirme yaptı. Ay’ın Midyat Açık cezaevine konulduğu bildirildi.

Ay’ın kardeşi Fehmi Ay, abisinin 1.5 yıldır bu hastalığı çektiğini ve hastalığı nedeniyle yaklaşık 1 yıl önce memleketine döndüğünü aktardı.

Ramazan Ay’ın kardeşi, “Yere düşmeleri nedeniyle her taradı kırık. Sara nöbeti geçirdiği zaman kimse ilgilenemez, ilaçlarının verilmesi gerekiyor.” dedi. Ağabeyinin serbest bırakılması gerektiğini belirtirken, savcılık ile görüşme yaptıklarını, doktorların dahi cezaevinde tutulamayacağını beyanda bulunduğunu dile getirdi.

2010 ve 2011 yılları arasında katıldığı oturma eylemleri ile yürüyüşlerden kaynaklı ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla hakkında açıldığı davada 8 yıl hapse çarptırıldığı öğrenildi. Cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine Ay’ın hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ve bu nedenle ceza evine konduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.