Haberler

Batman’da epilepsi hastası Sakine bebek, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Batman’da epilepsi hastası ve koronavirüs tedavisi gören 1.5 yaşındaki Sakine Bebek, hayatını kaybetti. 1.5 yaşındaki Sakine Akdağ’ın ailesi, ihmal olduğunu iddia etti.

Batman’da Akdağ ailesinin kızı olan Sakine, ateş ve halsizlik nedeniyle Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede Sakine bebeğe yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Tedaviye alınan Sakine bebek, dün gece saatlerinde tüm müdahalelere rağmen kurtulamayarak hayatını kaybetti.

Ölüm raporuna “Bulaşıcı hastalık (doğal ölüm)” yazılmasına tepki gösterdi.

Aile yaşananlara tepki gösterdi

Ailenin verdiği bilgiye göre ilk olarak 4 Kasım’da rahatsızlandığı için ailesi tarafından hastaneye götürülen Sakine bebek, daha sonra 19 Kasım’da yeniden hastaneye götürüldü. Doktor tarafından verilen ağrı kesici ve ateş düşürücü işe yaramayınca aile tarafından 22 Kasım’da tekrar götürüldü. 22 Kasım’da 3 iğne ve serum verildi. Son serum için hastaneye gittiklerinde çocuklarına yeniden bakmasını isteyen aile ısrarcı oldu. Israr üzerine çekilen tomografide Sakine bebeğin ciğerlerinin kötü olduğu tespit edildi koronavirüs olabileceği düşünüldü. Test yapılması istendi ve yapılan testin sonuçları aynı günün 22:30 saatlerinde çıktı. Testi pozitif çıkan Sakine bebek hastaneye yatırıldı.

Aileye Sakine bebeğin entübe edilmesi gerektiği, ama hastanede yer olmadığı söylendi. Sanike bebeğin hastanede yer olmadığı için başka hastaneye gösterilmesi istendi. Belli bir süre sonra Sakine bebeğe oksijen bağlandı.

Aileye Sakine için ilde ve çevre illerde yoğun bakım aramaya başladı. Aile 3 saat sonra Batman’da özel bir hastanede bir kişinin ölmesiyle boşalan yoğun bakım ünitesinde 1 kişilik yer olduğunu öğrendi. Öğrenir öğrenmez sevk edilmesi sağlandı.

Sevk işlemleri tamamlandıktan sonra götürüldüğü özel hastane dün hayatını kaybetti.

7-8 saat sevk için uğraşılmasına, koronavirüs teşhisinin geç konmasına ve bir türlü yapılacak denip yapılmayan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni için yetkililere tepki gösterdi. Aile, açılmayan hastane nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nı da olanlardan sorumlu tuttu.

Aile davacı olacak

İlk geldiği zaman testlerin yapılmamasını ihmal olarak gören aile, yaşananlardan ötürü davacı olacaklarını açıkladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.