Haberler

Ağır depresyon hastasına beyin implantı yerleştirildi

Kaliforniya San Francisco Üniversitesi’ndeki bilim insanları, epilepsi hastalarında da kullanılan beyin implantını ağır depresyon hastasında işe yarayıp yaramayacağını denemek istedi. Gönüllü olan hastaya takılan implant, ağır depresyon hastasının hayatını değiştirdi.

Kaliforniya San Francisco Üniversitesi bilim insanları Sarah isimli ağır depresyon hastasına bir yıl önce beyin impantı yerleştirdi. Antidepresan ve elektrokonvülsif (elektroşok) tedavilerinden sonuç alamayan Sarah, “Günlük hayatım çok sınırlıydı. Her gün işkence gibiydi. Nadiren hareket ediyordum veya bir şey yapıyordum. İmplant açıldığında bir anda hayatımın gidişatı düzeldi.” dedi. Sarah, intihar düşüncelerinden kurtulduğunu dile getirdi.

Ekibin başında olan Dr. Katherine Scangos, “Bu tedaviye başladığımızda hastamızın depresyon semptomları çözüldü ve oldukça kısa sürede remisyona girdi. Tıpkı bir düğme gibi.” dedi.

Araştırma, Nature Medicine dergisinde yayınlandı. Ağır depresyon hastalarında küçük bir umut ışığı olduğu vurgulanan araştırmada, daha kapsamlı araştırmalara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.