Haberler

ADÜ’lü akademisyene TÜBİTAK’tan destek

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)’nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Gizem Dönmez Yalçın’ın beyin hastalıklarının tedavisi için yürüttüğü projeye TÜBİTAK’tan destek geldi.

ADÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gizem Dönmez Yalçın’ın yürütücüsü olduğu ve Doç. Dr. Abdullah Yalçın’ın TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Öğretim üyemizi ve ekibini tebrik ediyor, başarıların devamını diliyoruz.” dedi.

Epilepsinin Tedavisi İçin Umut Işığı

‘Glia Hücrelerinde, Endoplazmik Retikulum Stresi Durumunda Sırt4’ün Calreticulin ile Etkileşiminin Araştırılması’ isimli proje 45 bin lira bütçe ile desteklendi.

Doç. Dr. Gizem Dönmez Yalçın, yaptıkları çalışmada ‘glia’ denilen beyin hücrelerinde iki proteinin etkileşimini araştıracağını belirterek projede ortaya çıkacak sonuçların epilepsi ve glioblastoma gibi beyin hastalıklarının tedavisinde umut ışığı olacağını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.