Haberler

ABD’li moda girişimcisi epilepsili bir birey olduğunu açıkladı

ABD’li moda girişimcisi ve blog yazarı Camila Coelho, epilepsi hastalarına olan ön yargıyı kıracağı ve epilepsinin başarıya engel olmadığını göstermek için bugüne kadar sakladığı epilepsi hastalığını açıkladı.

İnstagram’da 8.5 milyondan fazla, Twitter’daysa 260 binden fazla takipçisi var.

Camila Coelho açıklaması şu şekildeydi:

9 yaşındayken teşhis konuldu.

“Elim kendiliğinden kapanmaya başladı … İşte o zaman bayıldım ve nöbet geçirdim.” dedi Coelho CBS News yazarı Dr. Tara Narula’ya. “Sanki uyumaya gittim ve bir sonraki duyduğum şey annemin ismimi çağırması ve ona cevap veremedim.”

“Annem bana, ‘Camila’nın bunu bilmesine gerek yok, kimsenin nöbet geçirdiğini ya da epilepsi olduğunu bilmesine gerek yok’ dedi ve annemin beni korumaya çalıştığını biliyorum.” dedi. “Bu asla açılmamın sebeplerinden biriydi.”

Brezilya’da büyüyen Coelho, her gün ilaç almaya başladı, ancak yirmi yıldan uzun bir süre önce teşhisinden bu yana birkaç nöbet geçirdi. Genç olarak ABD’ye taşındı, ancak kariyeri başladığında durumunu saklamaya devam etti.

“Bazen insanların biraz deli olduğumu düşüneceklerini düşünürdüm çünkü bu ilacı almak zorunda kaldım ve beynimde bir sorun varmış gibi nöbet geçirdiğimden” dedi.

Epilepsi, beynin ani, anormal elektrik enerjisi patlamaları üretmesine neden olan nörolojik bir hastalıktır. Ortaya çıkan nöbetler, bilinç kaybı, konvülsiyonlar ve belirli nöbetlerle bile ölüme boşluğa boş bakan biri kadar ince olabilir.

Epilepsiyi yönetmenin en zor bölümünün ne olduğu sorulduğunda, “Şimdi söyleyebileceğim en zor zaman, bir bebek sahibi olmayı düşünmek olurdu” dedi.

Bir doktor yakın zamanda Coelho ve kocası Ícaro’ya nöbet ilacının anormal bir gebelik riskini artırabileceğini söyledi, ancak aynı zamanda ilacı bırakarak risk altında olabileceğini açıkladı.

“Hamileyken nöbet geçirirseniz bebeğinizi kaybedebilirsiniz” dedi. “Bu yüzden korkuyorum.”

Ancak şimdilik Coelho ilaçlarını sürdürüyor, düzenli egzersiz yapıyor ve yorgunluk nöbet tetikleyebileceğinden yeterince uyuduğundan emin oluyor. Ayrıca, yeterince dinlenmesini ve stresi yönetmesini sağlamak için çeşitli profesyonel fırsatları geri çevirmek zorunda kaldı.

Coelho mücadelelerini paylaşmanın bir etkisi olacağını umuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.