Haberler

3 yaşındaki çocuk oyuncak kamyonetiyle nöbet geçiren babasına yardım çağırmayı başardı

Olay, İngiltere’nin Lincolnshire ilçesinde yaşandı.

Annesi bir arkadaşını görmeye gitmişti. Stefan Snowden isimli 3 yaşındaki çocuk ile babası Marc’la evde yalnızdı. Babası nöbet geçirip bilincini kaybetti. Oyuncak kamyonetiyle yardım çağırmak için yaklaşık 300 metreye yakın yol katederek A-151 karayoluna çıktı. Ardından yola devam etti. Burada da 400 metreye kadar yol katetti. Önce yerel halktan bir kadın, daha sonra 2 kadın sürücü fark etti.

A-151 karayolu

Önce yerel halktan olan bir kadın fark etti. Sürücülere fark etmesi ve trafiği durdurmak için işaretler yaptı. Bir kadın sürücü fark ettikten sonra trafik nedeniyle belli bir mesafe gitti. Kenara çekip yanına doğru giderken trafiği durdurmaya çalıştı. Daha sonra trafikteki başka bir kadın sürücü fark etti ve trafik nedeniyle belli bir mesafe gittikten sonra güvene almak için karşı şeride park etti. Arabayı durduktan sonra iki taraflı güvene almış oldular.

Yerel halktan olan ve çocuğu fark eden kadın çocuğu yoldan aldı. Durumu fark eten yerel halktan bir kadın evlerine davet etti. Çocuk kurtarıcılarına “Babam kötüydü” dedi.

Kadınlardan biri polisi ararken diğeri nereden yaşadığı yeri öğrenmeye çalıştı. Adresi öğrenildikten sonra babasına yardım gönderildi.

Bu olay yaşanırken çocuğun annesi Carla Neve eve döndüğünde koltukta baygın yatan eşi için aradığı ambulansı beklerken, komşuları 3 yaşındaki Stefan’ı aramaya koyuldu.

Daha sonra her şey yoluna girdi.

Olayı öğrenen Lincolnshire Polisi’nden Müfettiş Rachel Blackwell, güvenliğin sağlanması için yanında koşan genç kadını durumun ciddiyetini vurguladıktan sonra övdü.

Baba Marc kendine geldikten sonra dedi ki:

“Oğluma minnettarım, yardıma gittiği için”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.