Haberler

Adana’da Suriyeli mülteci genci vurarak öldüren polisin avukatından ilginç savunma

Adana’nın Seyhan ilçesinde 27.04.2020 tarihinde meydana gelen olayda 18 yaşındaki Ali El Hemdan’ı vuran polisin avukatı, ilginç bir savunma yaptı. Polis F.K. ‘nin avukatı, epilepsi nöbeti geçirmiş olabileceğimi dile getirerek “epilepsi hastası ve oruçlu” diyerek müvekkilinin tahliyesini istedi.

Ali El Hemdan’ın ölümüyle sonuçlanan olay, 27.04.2020 tarihinde Adana’nın Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi 30099 sokak ile 30095 ın kesiştiği yerde saat 12:00 civarlarında meydana gelmişti. Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden Ali El Hemdan’ı gören polisler, dur ihtarında bulunmuş ve Ali El Hemdan’ın kaçması üzerine yakalamaya çalışmıştı. Yaşanan kovalamaca sırasında polislerden Fatih K. tarafından vurulmuştu.

Adana valiliğinden konuyla ilgili açıklama yapılmıştı.

Olayla ilgili görüntülerin ortaya çıkması davayı etkiledi

Suriyeli Hemdan’ın avukatı Tugay Bek, davanın seyriyle ilgili şunları söyledi:

“Cinayetin ardından polis memuru ayağının kaydığını, düştüğü sırada yanlışlıkla silahın ateş almış olabileceğini savunmasını yapmıştı. Cinayet anını güvenlik kameralarınca görüldüğü ortaya çıkınca bu savunmadan dönüldü. Polis memuru, havaya ateş açmak için silahını kaldırdığı sırada yanlışlıkla ateş almış olabileceği savunması yaptı. Sonraki aşamada sanık vekili, müvekkilinin epilepsi hastası olduğu, hastanelerde bunun için tedavi gördüğü, olay esnasında oruçlu olduğu ve bunun hastalığını tetikleyip ani kasılmalara meydan verebileceğini, bu nedenle istem dışı silahın ateş almış olabileceği savunmasını yaptı.”

Bundan sonraki süreçte, Fatih K. ‘nın avukatının avukatı anı kasılmaların silahın ateş alıp almamasına etkisinin araştırılması için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden rapor alınmasını istedi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, Suriyeli mülteciyi vuran polis memuru Fatih K. ‘nın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve Fatih K. ‘nin avukatının talebine onay verdi. Davayı erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.