Haberler

Avustralya buz pateni sporcusu Ekaterina Alexandrovskaya hayatını kaybetti

Avustralya Olimpiyat Patenci si Ekaterina Alexandrovskaya, 20 yaşında hayatını kaybetti. Moskova’da 6. kattaki evinin penceresinden düştü. Cansız bedeni, düştüğü binanın biraz ilerisindeki sokakta bulundu.

Rusya’da doğan Alexandrovskaya, 2016 yılında Avustralya vatandaşlığına geçmiş ve bu ülke için yarışmalara katılmaya başladı.

Harley Windsor-Ekaterina Alexandrovskaya

2017 yılında partneri Harley Windsor ile Dünya Gençler Artistik Patinaj Şampiyonası’na katılmış, Dünya Gençler Artistik Patinaj Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi olmuştu.

2017 Dünya Gençler Artistik Patinaj Şampiyonası

2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları’nda partneri Harley Windsor ile madalya mücadalesi vermişti.

2018 Kış Olimpiyat Oyunları

Kısa süre sonra yaralanmalar meydana geldi ve ekip 2019 Dünya ve Dört Kıta yarışmasında yarışamamıştı.

Alexandrovskaya, Şubat ayında yaşadığı sağlık sorunları yaşamıştı. Daha sonra yapılan kontrollerde epilepsi teşhisi konmuş ve bu nedenle sporu bırakmıştı.

Olay, Cuma günü Moskova’da yaşandı. Moskova’da 6. kattaki evinin penceresinden düştü. Cansız bedeni, düştüğü binanın biraz ilerisindeki sokakta bulundu. Bu ölüm, Avustralya kış sporları dalında son iki haftada ikinci ölüm. Geçen hafta da, dünya şampiyonu Avustralyalı milli Snowboardcu Alex Pullin, balık avladığı sırasında boğulmuştu.

Ölümüyle ilgili çeşitli iddialar var

Antrenörün Rus basınına verdiği demeçte, “Nöbet geçirmişti. 10 Ocak’ta eğitim için gelmedi. Muaayene için hastaneye kaldırıldı ve yaklaşık 10 ila iki hafta arasında oradaydı. Epilepsi teşhisi kondu. ” dedi. Doktorun tavsiyesi üzerine sporu bıraktığını belirtti.

Antrenörü göre, epilepsi teşhisi konmadan önce depresyona girmişti.

Ölümüyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yerel basının iddiasına göre, “sevdim” yazılı bir not bulunduğu ve yetkililerin ilk inceleme raporunda “intihar” yazılıydı.

Diğer bir iddiaysa, nöbet geçirip aşağı düştüğü yönünde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.