Haberler

Tüm ilaçlara yüzde 12.10 zam yapıldı

14 Şubat 2020 tarihli Fiyat Değerlendirme Komisyonu’nda alınan karar ve bugün geçerli olan düzenlemeyle ilaçlara yüzde 12.10 zam yapıldı.

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2. maddesinin ikinci fıkrası gereği 2020 yılı için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılması gerekiyordu. Fiyatlandırma 1 (bir) Avro değeri 3,4037 TL’den 3,8155 TL’ye artırıldı.

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2. maddesinin yedinci fıkrasında bahsi geçen 11,75 TL ve 6,15 TL değerleri, Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2 nci maddesinin onuncu fıkrası gereği Avro değerinde yapılan değişiklik oranında artırılarak 13,17 TL ve 6,89 TL olarak güncellendi.

Geçerli olacak yeni depocuya satış fiyatının, mevcut depocuya satış fiyatının eski Avro değerine bölündükten sonra yeni Avro değeri ile çarpılarak hesaplanması kararı alındı. Yeni fiyatlar bugün itibaren geçerli oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.