Haberler

Twitter, hareketli png dosyalarını yasakladı

Geçtiğimiz günlerde ABD Ulusal Epilepsi Farkındalık ayında ışığa duyarlı epilepsi hastaları animasyonlu pnglerle hedef alınmıştı. Twitter bu duruma sessiz kalmadı.

Twitter epilepsili bireylerin güvenliği için animasyonlu PNG (APNG) yasakladı. Buna ek olarak sistemle ilgili hata tespit etti.

Twitter Destek ekibinin twitterdan yaptığı açıklama

“Kısa süre önce, Animasyonlu PNG dosyalarını kullanarak bir Tweet’e birden çok animasyonlu resim eklemenizi sağlayan bir hata bulduk. APNG’ler güvencelerimizi görmezden gelir ve uygulama ve cihazınız için performans sorunlarına neden olabilir. Bugün, artık Tweetlendiğinde APNG’lerin canlandırılmasına izin vermeyecek, hatayı düzeltiyoruz.”

“Twitter’a yüklenen mevcut APNG dosyaları kaldırılmaz ve ekiplerimiz sizin ve Twitter deneyiminiz için daha iyi benzer bir özellik oluşturmaya çalışacaktır.”

Twitter Erişebilirlik twitter hesabından Twitter Destek hesabının açıklamasına ek bazı açıklamalar yaptığı

Twitter Erişebilirlik twitter hesabından yapılan açıklama

“Herkesin Twitter’da güvenli bir deneyim yaşamasını istiyoruz.”

“APNG’ler eğlenceliydi, ancak otomatik oynatma ayarlarına saygı duymuyorlar, bu nedenle bunları Tweetler’e ekleme yeteneğini kaldırıyoruz. Bu, epilepsisi olanlar da dahil olmak üzere harekete ve yanıp sönen görüntülere duyarlılığı olan kişilerin güvenliği içindir.”

Twitter’ın nöbetleri denemek ve tetiklemek için APNG formatını kötüye kullananların farkında olmadığını söyledi; ileride kimsenin bunu yapmadığından emin olmak istiyor.

Twitter Teknik Ekibinin twitter hesabından yaptığı açıklama

Animasyon için PNG kullanmak zordur. APNG’ler, normal görüntğ önizlemelerinden daha büyük boyutlardır. Bu, daha yavaş bir uygulama, artan bellek kullanımı ve hatta çökmeler anlamına gelebilir. Bu sorunlar hoş olmayan bir Twitter deneyimi sağlar ve bundan kaçınmak için yapılabilecek çok az şey vardır.

Peki şimdi ne olacak?

Yine de tweetlerinize animasyonlu resimler ekleyebileceksiniz, sadece GIF’lere geri dönmeniz gerekecek. Çoğu kişi GIF’leri klipleri ve reaksiyonları paylaşmak için kullandığından, güncellemenin çoğunluğun platformu kullanma şeklini değiştirmesi olası gözükmüyor.

APNG’lerle birlikte gelen ek işlevsellik kaybını telafi etmek için Twitter, GIF’lere alt metin eklemeye çalıştığını ve bu durumun, internette gezinmek için ekran okuyucularına bağımlı olan kişiler için daha erişilebilir olmasını sağlayacağını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.